Nieuws

Milieuclub wil maatregelen tegen concert Golden Earring op strand

Golden Earring
Golden Earring © Omroep West
DEN HAAG - De Raad van State buigt zich vrijdag over de vraag of de concerten 'Live on the Beach' op het Scheveningse strand 'vervuilend' zijn voor de flora en fauna in de omgeving. De zaak tegen de provincie Zuid-Holland is aangespannen door Coöperatie Mobilisation for the Environment (Mob).
De milieuclub vreest dat de strandconcerten leiden tot extra verkeer en daardoor extra uitstoot van stikstof. Ook zouden vleermuizen die in de bunkers achter het strand leven hinder ondervinden van de harde muziek tijdens de concerten.
Volgens de milieuclub had de provincie bij het verlenen van de vergunning eerst onderzoek moeten doen naar wat de gevolgen van de concerten zijn voor de flora en fauna, maar het provinciebestuur wil dat niet doen. Aan de Raad van State is nu gevraagd om de provincie alsnog te dwingen om natuurvoorwaarden op te stellen rond de concerten.

Klinkende namen

'Live on the Beach' wordt gehouden op 9 en 10 september op het strand van Scheveningen. Er zijn onder andere optredens van Golden Earring en Marco Borsato.