PJ Harvey 'onbetwiste headliner' festival Crossing Border

PJ Harvey
PJ Harvey © Seamus Murphy
DEN HAAG - De organisatie van Crossing Border heeft de Britse duizendpoot PJ Harvey vastgelegd. Zij is volgens de organisatie 'de onbetwiste headliner van het festival' dat begin november plaatsvindt.
Harvey bracht tot nu toe negen succesvolle albums uit. Ze won als enige artiest twee keer de Mercury Prize - de prijs voor het Britse album van het jaar - en ze werd al zes keer genomineerd voor een Grammy, dé belangrijkste muziekprijs van de wereld, vergelijkbaar met de Oscar voor de filmwereld.
Tijdens Crossing Border draagt ze voor uit haar eerste dichtbundel, 'The Hollow of the Hand'. Aan de muziekline-up is ‘soulfunkjazzman’ Tiggs da Author toegevoegd, in augustus nog present op Lowlands.

'Necrobutcher'

Ook zijn er twee lokale, opkomende acts bevestigd: psychrockband The Hazzah en synthpopduo Tears & Marble met Bella Hay. Zij is de dochter van Barry Hay die tijdens het festival zijn boek presenteert. Andere bekende Nederlanders die al eerder werden vastgezegd zijn Arnon Grunberg en Ronald Giphart.
Volgens de organisatie zal verder de komst van Jørn 'Necrobutcher' Stubberud stof doen opwaaien. De bassist van de omstreden deathmetalband Mayhem heeft zijn memoires verzameld in 'Death archives'.

Locaties
De optredens tijdens Crossing Border vinden plaats in poppodium Paard van Troje en locaties rond de Grote Markt.