Deze hoed... staat Debby goed!

DEN HAAG - Deze hoed... staat Debby goed! En wie kan dat beter beoordelen dan onze eigen hoedenmaker Berry Rutjes. Zij is één van Nederlands bekendste hoedenontwerpers en kwam vertellen over haar creaties.
Zo maakte Berry bijvoorbeeld het inmiddels bekende paarse hoedje waarmee de toenmalige prinses Maxima op Prinsjesdag 2008 de show stal.
Ook Tweede Kamerleden weten de Goudse voor de opening van het parlementaire jaar altijd weer te vinden. Voor wie ze dit jaar aan de slag is gegaan, mag ze helaas nog niet zeggen. Maar we kunnen WEL verklappen dat Fleur Agema tot haar vaste klanten behoort.

Masterclass in Escher in het Paleis

De creaties van Berry zijn binnenkort in het museum Escher in het paleis te zien. Ook gaat ze een masterclass geven, waarbij deelnemers zelf een echte hoed gaan maken.
En denk nu niet dat je geen 'hoedengezicht' hebt. Onzin! Van baret tot bolhoed, van cloche tot chupallas en van flaphoed tot fascinator. 'Voor iedere vrouw bestaat de perfecte hoed', zegt Berry. De hoedenmaakster gaf ook nuttige tips voor hoedenliefhebbers met lang haar.
Wil je de creaties van Berry zien? Van 10 september t/m 2 oktober is de tentoonstelling ‘Zoveel hoeden, zoveel zinnen’ in museum Escher in het Paleis. Je kunt je hier ook inschrijven voor de masterclass.