T-rex Trix zet Leiden op z'n kop: Reclamestunt Naturalis trekt veel bekijks

© Naturalis
LEIDEN - Een reclamestunt van Naturalis heeft woensdagochtend veel bekijks opgeleverd in Leiden. Op het Stationsplein stonden twee auto’s die vernield zouden zijn door T-rex Trix. Dat was natuurlijk in scène gezet door het Leidse museum, maar het leverde wel veel opvallende reacties op.
Naturalis wilde 'iets verrassend en mysterieus doen. En dat is wel aardig gelukt', zegt een woordvoerster van het museum. Ze sluit niet uit dat Trix ter promotie ook in andere steden langskomt.
Trix werd onder begeleiding van bioloog Freek Vonk van Amsterdam naar Leiden gebracht. Het skelet is één van de drie meeste complete ter wereld. Het geraamte werd ontdekt in de Verenigde Staten in de staat Montana. Vervolgens zette een speciaal team in het Black Hills Institute of Geologcial Research in South Dakota alle botten op de juiste plaats. Vanaf 10 september is ze te bewonderen in Naturalis.

Documentaire

Wie zo lang niet wil wachten kan zaterdag terecht bij TV West. De omroep zendt dan vanaf 17.30 uur de documentaire ‘Wow!!? Trix komt naar Leiden’ uit. In de documentaire worden de werknemers van Naturalis gevolgd tijdens de opgravingen in Montana. De documentaire wordt om het uur herhaald.

LEES OOK: