PVV: 'Een Pokémonpaal staat er binnen een week, maar het verlichten van Haagse Harry duurt maanden'

© Omroep West
DEN HAAG - PVV-raadslid Elias van Hees is blij met het antwoord van het Haagse college van B&W op zijn vragen over het mogelijk verlichten van Haagse Harry. Hij vraagt zich wel af waarom een beslissing hierover zo lang duurt.
'Het is
, maar zoals ik het lees staat er dat ze gaan kijken of het verlichten van Haagse Harry in de plannen past. Daar ben ik dus blij mee,' vertelt Van Hees aan Omroep West. 'Ik vind het alleen vreemd dat binnen een week een Pokémonpaal op Kijkduin geplaatst kan worden, maar dat het mogelijk maanden duurt voordat beslist wordt of een beeld verlicht wordt.'
Volgens een woordvoerder van de gemeente komt dit omdat de paal geen kunstwerk is en er dus snel over beslist kan worden. 'En zoals u leest in de brief is het verlichten van de openbare ruimte en objecten daarin onderdeel van de stadsbrede lichtvisie van het college.'

'Niet alles in oneliners zeggen'

Wat precies deze lichtvisie inhoudt, kon hij niet meteen uitleggen. 'Ik wil niet interpreteren dus daarvoor moet ik eerst het beleidsstuk goed doornemen.' En op de vraag waarom het antwoord van het college zo 'vaag' is, reageert de gemeentewoordvoerder dat ‘het college goed nadenkt over hetgeen het schrijft en niet alles in oneliners kan zeggen'.
Haagse Harry is een stripfiguur uit de pen van de in 2014 overleden tekenaar Marnix Rueb. Het standbeeld van de stripheld werd eind februari onthuld op de Grote Markt. De PVV in de Haagse gemeenteraad stelde eind juli vragen aan de raad over de zichtbaarheid van het beeld op de Grote Markt. Volgens de partij kunnen bezoekers op dit moment het beeld niet goed zien in het donker.