VIDEO: Biografie Barry Hay onder grote belangstelling gepresenteerd

DEN HAAG - Onder grote belangstelling is woensdagavond de biografie ‘Hay’ gepresenteerd, het boek over het leven van Golden Earring zanger Barry Hay.

Met het boek komt Barry Hay een belofte na die hij deed aan Thé Lau, de vorig jaar overleden zanger van The Scene: ‘Ik wilde helemaal geen boek, dat heb ik door de jaren heen altijd geweigerd. Bullshit man! Maar Thé zei dat ik het moet doen nu ik leef zodat ik er nog invloed op uit kan oefenen en dat ze geen onzin gaan uitkramen als ik straks dood ben. Dat doen ze misschien toch wel, maar dit is dan het geautoriseerde verhaal’.Schrijver Sander Donkers reikte het boek uit aan Hay. Donkers dacht dat hij op afstand moest blijven om een goede biografie te schrijven: ‘Dat is compleet mislukt. Ik heb in hun huis gewoond, hun koelkast leeg getrokken en de afwasmachine in-en uitgeruimd. Ondertussen heb ik een heel bijzonder echtpaar kunnen observeren, het was echt een droomklus’.

HAY-likopter

Hay voelde ook direct dat het goed zat: ‘Ik wil Sander graag bedanken voor zijn geduld en doorzettingsvermogen, want het moet voor hem een lijdensweg zijn geweest’, zegt hij met een knipoog. ‘Maar we zijn hierdoor wel vrienden geworden’. Maar er was voor Hay nog iets bijzonders: ‘Ik heb weleens presentaties gedaan van cd’s en dergelijke, maar ik word nu zwaar uitgewoond. De uitgever heeft zelfs een HAY-likopter geregeld, ik ben blij als ik 12 september weer lekker naar huis ga’.

De biografie van Barry Hay, met de titel Hay, ligt inmiddels in de winkel.

LEES OOK: Golden Earring-frontman Barry Hay over Kensington: 'Fijne muziek als je moet stofzuigen'
Meer over dit onderwerp:
BARRY HAY GOLDEN EARRING DEN HAAG
Deel dit artikel: