Instellingen

Parkeren voor 10 eurocent bij winkelcentrum Ypenburg

Betaald parkeren (archieffoto)
Betaald parkeren (archieffoto)
DEN HAAG - Even snel een boodschap doen in winkelcentrum Ypenburg is vanaf 1 september fors goedkoper voor wie voor twee uur 's middags komt. Bezoekers kunnen vanaf die dag voor 10 eurocent maximaal 60 minuten parkeren in een zogenoemde 'groengele zone'.
De pilot voor goedkoop parkeren wordt donderdagavond feestelijk afgetrapt met het uitdelen van voetballen en onder meer een loterij door ADO-spelers Bakker en Ebuehi, waarbij cadeaubonnen gewonnen kunnen worden. Wethouder Tom de Bruijn geeft een toespraak, er is een springkussen en er wordt popcorn uitgedeeld.
De parkeerzone loopt van parkeerterrein Speerpunt, langs de huizen van de Steentijdsingel, tot aan de hoek met de zonnestudio. Buiten dit gebied kost parkeren 1,70 euro per uur. Parkeren op de Speerpunt is tot nog toe gratis na twee uur 's middags.

De groengele zone, hoe zit het?

In de nieuwe groengele parkeerzone kan een keer per dag voor maximaal een uur geparkeerd worden. De bewonerscommissie geeft echter aan Omroep West aan de voorkeur te hebben voor een tijdslimiet van 90 minuten. Volgens hen is 60 minuten te kort om naast je wekelijkse boodschappen nog andere winkels te bekijken.
De Gemeente Den Haag geeft aan dat de proef bedoeld is om de komst naar winkelcentrum Ypenburg aantrekkelijker te maken. De pilot duurt maximaal een jaar. Hierna wordt er geëvalueerd en is er wellicht een kans om de parkeertijd voor tien cent te verlengen.