Een persoonlijk gedicht, aan een luisteraar gericht

Debby, Sjaak Kroes en Rudo
Debby, Sjaak Kroes en Rudo
DEN HAAG - Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, Sjaak Kroes schrijft een gedicht, speciaal voor jou. Donderdag was 'pop-up poëet' Sjaak Kroes te gast bij Debby en haar Mannen. Hij schreef live in de uitzending een gedicht voor een van de luisteraars aan de hand van enkele woorden.
Sjaak is niet zomaar een stereotype poëet die op een stoffige studeerkamer met zijn woordkunsten aan de haal gaat, je vindt hem juist op straat. Gewapend met een tablet en retro-toetsenbord trekt de Haagse rijmwoord kunstenaar heel het land door om mensen te behagen met een persoonlijk gedicht.
Zittend achter zijn uitklapbare tafeltje wacht Sjaak geduldig tot er iemand tegenover hem komt zitten. Na een kort gesprekje zal Sjaak het verhaal van zijn gesprekspartner proberen vast te leggen vanuit zijn eigen gezichtspunt, dit alles volledig in versmaat.
In de uitzending van donderdag heeft Sjaak speciaal zijn talent laten zien aan de hand van enkele woorden die hem voorgeschoteld werden door luisteraar Nel van Leeuwen. Het gedicht voor mevrouw van Leeuwen is hieronder te lezen.
Sjaak Kroes is onder de naam De Woordenwisseling te vinden op Facebook en Instagram.