Omstreden manege in Monster zou pas over een jaar weg kunnen

MONSTER - Het duurt nog ruim een jaar voordat paardensportcentrum De Dijkgraaf eventueel terecht kan aan de Papedijk in ’s-Gravenzande. Dat heeft Wethouder Peter Ouwendijk van de gemeente Westland laten weten.
Het is een heel proces om alle vergunningen aan te vragen en rond te krijgen. Zo moet de manege zich houden aan een bepaalde waardes van stikstof uitstoot in het gebied. Voordat het allemaal rond is, en er geen bezwaren door omwonenden aan de Papedijk worden ingediend, zal het zeker november volgend jaar zijn. Dat zegt wethouder Ouwendijk.

Omwonenden van de manege aan Plaats Langeveld in Monster zijn daar bepaald niet blij mee. De paarden en de overlast die het met zich mee brengt duurt al een jaar langer dan was afgesproken. De buren laten weten dat ze er absoluut tegen zijn dat de manege tot die tijd aan Plaats Langeveld blijft. Er moet tijdelijk een andere plek voor de manege gevonden worden tot die tijd, vinden zij.  De wethouder is het daarmee eens en vindt ook dat de manege een andere oplossing moet vinden.

Wel handhaven, maar dwangsom blijft geheim


Verder hebben de omwonenden de gemeente om handhaving gevraagd. Er worden dwangsommen opgelegd aan de Dijkgraaf, maar de gemeenteraad vraagt de wethouder om die niet te innen en de manege de tijd te geven een andere plek te vinden. Dat kan niet, zegt Ouwendijk. De gemeente zal moeten handhaven en dat heeft zelfs de rechter in deze zaak bepaald. Hoe hoog de dwangsom is wil de wethouder niet zeggen. 'Dat is iets tussen de gemeente en de manege en daar kan ik verder geen uitspraak over doen.'

Paardensportcentrum De Dijkgraaf wil niet reageren.


LEES OOK: Gemeente Westland beraadt zich op stappen tegen manege De Dijkgraaf