Gemeente Den Haag zoekt oplossing parkeerchaos sportpark Madesteinweg

© Archief
DEN HAAG - Het tekort aan parkeerplekken in het gebied rondom de Madesteinweg in Den Haag zorgt in het weekend voor verkeerschaos. De belangenvereniging Madesteinweg klaagt al 10 jaar over de verkeersproblematiek. De gemeente laat weten dat zij de mogelijkheden onderzoekt om de parkeercapaciteit in het gebied te vergroten.
In het sportgebied Madestein zitten onder andere voetbalverenigingen SV Loosduinen, GDA en SV Madestein en hockeyvereniging HDS, die samen zo'n 3000 leden tellen. In het gebied liggen drie parkeerterreinen. Vooral op zaterdag kunnen deze velden de toestroom van sporters niet aan. Automobilisten kiezen er daarom voor om in de berm van de Madesteinweg te parkeren.
Volgens Leo Hartman, vice-voorzitter van SV Loosduinen, is dit probleem niet nieuw. 'We zijn als belangenvereniging Madesteinweg al zeker 10 jaar bezig met dit probleem. De gemeente heeft al die tijd geen gehoor gegeven. Ze presenteerde ons in het voorjaar wel het plan van de herinrichting, maar daarin werd nog steeds geen rekening gehouden met het parkeerprobleem', aldus Hartman.

Herinrichting

In het nieuwe plan van de gemeente wordt een apart fietspad naast de Madesteinweg aangelegd om zo de veiligheid van de fietsers te waarborgen. 'Dat is positief voor de verkeersveiligheid, maar dat betekent wel dat de parkeerplaatsen in de berm komen te vervallen', zegt Hartman. De vereniging heeft daarop contact gezocht met de politiek om tot een oplossing te komen.
Michel Rogier van het CDA kreeg het dossier onder ogen en heeft daarop raadsvragen gesteld over de voortslepende parkeerproblematiek. 'Ik ben blij dat de klacht onder de aandacht van de politiek is gebracht, voor het CDA is het onacceptabel dat deze kwestie al 10 jaar speelt', aldus Rogier.

Oplossing

'Wij erkennen dat wij van de klacht hebben gehoord, maar de sportverenigingen nog geen uitleg over de parkeerregels hebben gegeven. We zijn nadrukkelijk op zoek naar een oplossing om de parkeercapaciteit in het gebied te verbeteren'. Die toezegging doet de gemeente in een brief aan het CDA.
Rogier is blij dat de gemeente aan een oplossing werkt. 'Een verbetering van de parkeervoorzieningen kan het park Madestein alleen maar ten goede komen en het CDA zal het dossier dan ook blijven volgen om ervoor te zorgen dat de situatie zo snel mogelijk verbetert.'