'Techies' helpen bedrijven tijdens Hackathon in Den Haag

© Archief
DEN HAAG - In het World Trade Center in Den Haag gaat vrijdag de KvK Hackathon van start. In 24 uur gaan de 'Techies', zoals de deelnemers worden genoemd, op zoek naar innovatieve oplossingen voor technologische problemen binnen grote bedrijven.
Bedrijven die meedoen zijn onder andere Binnenstad Den Haag, Royal FloraHolland en het Zilveren Kruis. 'Grote bedrijven hebben moeite met vernieuwingen doorvoeren. Studenten hebben daarentegen juist kennis over de technologie en werken gemakkelijk met computers. Tijdens de Hackathon worden deze partijen bij elkaar gebracht', zegt Ben Schuttenbeld van de organisatie.
De jonge ondernemers laten zien hoe bedrijven meer met internet kunnen doen, internetcriminaliteit kunnen voorkomen en hoe een bedrijf gezond kan blijven. Tijdens de hackathon zijn per bedrijf challenges bedacht die de teams binnen 24 uur moeten oplossen. Er is plek voor 30 tot 40 teams.

Uitwerking

De twaalf studententeams met de beste plannen kunnen ook nog een geldprijs winnen. In totaal wordt er 40.000 euro verdeeld onder de winnaars. De studenten gaan bij de bedrijven aan de slag om hun idee uit te werken.