Nieuws

Concerten Marco Borsato en Golden Earring gaan gewoon door

DEN HAAG - De concerten van Marco Borsato en Golden Earring op 9 en 10 september op het Scheveningse strand gaan gewoon door. Dat heeft de Raad van State vrijdag besloten.
De concerten maken onderdeel uit van het evenement 'Live on the Beach'. De Coöperatie Mobilisation for the Environment (Mob) spande
Zuid-Holland. De twee concerten op het Scheveningse strand zouden 'vervuilend zijn voor flora en fauna.' De milieuclub maakt zich onder meer zorgen over geluidsoverlast voor de vleermuizen die in de bunkers achter het strand leven.
De Raad van State is het hier niet mee eens. Hij oordeelde dat de concerten in het beheerplan voor natuurgebied Westduinpark past en dat eventuele extra vergunningen hierom niet nodig zijn. De milieubeweging noemde ook natuurgebied Meijendel als kwetsbaar gebied.

Vleermuizen

De rechter verwachtte niet dat de uitstoot van de auto's van de concertbezoekers zo groot wordt dat er maatregelen getroffen moeten worden. Over de vleermuizen was de Raad duidelijk: een deskundige oordeelde dat de nachtdieren het geluid van de concerten waarschijnlijk niet eens konden horen.
Op 9 en 10 september treden onder meer Marco Borsato en Golden Earring op. Het concert van Borsato is inmiddels uitverkocht. Voor het concert van Golden Earring zijn nog wel kaarten verkrijgbaar.