Oud-politicus Hero Brinkman vraagt Poolse vriendin ten huwelijk

DEN HAAG - Oud-politicus Hero Brinkman heeft vrijdag in Den Haag zijn Poolse vriendin ten huwelijk gevraagd. Brinkman stapte in 2012 uit de PVV vanwege het Polenmeldpunt dat de partij van Geert Wilders wilde openen.
Brinkman leerde Monika Maczka vorig jaar kennen tijdens een tv-uitzending van Jeroen Pauw. 'Na de uitzending hebben we elkaar ontmoet', zegt Brinkman. Voor Monika was het liefde op het eerste gezicht: 'Ik zei tegen een vriendin met wie ik daar was: hij wordt mijn man. Ik was gelijk verliefd.'
Monika Maczka werd in 2015 uitgeroepen tot Pool van het jaar. De kapster die sinds 2007 in Den Haag woont, heeft een nieuwe salon aan de Zuidlarenstraat in Den Haag. Dat was de plek waar Brinkman vrijdag op zijn knieën ging. Hij vroeg zijn Poolse vriendin ten huwelijk met een limerick: 'Er was eens een meisje uit Polen, met haar zo zwart als kolen....'  Monika zei 'ja'.

Polenmeldpunt

De politicus verliet de PVV, omdat hij tegen het meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen was. Hij vond het meldpunt discriminerend en het zou de vrijheid van personen uit Midden- en Oost- Europa beperken. Volgens Brinkman heeft zijn kritiek op het meldpunt niets te maken met zijn grote liefde.
Hero Brinkman is na zijn vertrek uit de politiek weer teruggegaan naar de Amsterdamse politie. Het is onbekend wanneer de twee gaan trouwen. 'Eerst werken, werken, werken', zegt de verliefde kapster tegen haar verloofde.

LEES OOK: