VIDEO: Brand verwoest tankstation de Andel in Gouda

© AS Media
GOUDA - Langs de A12 is zaterdagavond iets voor middernacht een grote brand uitgebroken. Het zou gaan om tankstation de Andel in Gouda. De benzinepompen, maar ook het dak van het tankstation en de winkel en zeker één auto zijn volledig uitgebrand meldt de brandweer.
Een ooggetuige meldde op twitter dat er een auto naar binnen gereden zou zijn bij het tankstation en dat de brand daardoor zou zijn ontstaan.
De brandweer kan nog niet bevestigen of dat inderdaad zo is. Het is in ieder geval duidelijk dat er één gewonde naar het ziekenhuis is gebracht. Of er meer slachtoffers zijn is niet duidelijk. Daar wordt pas onderzoek naar gedaan als de situatie veilig is. 'Op dit moment is het vooral één grote ravage', zegt een brandweerwoordvoerder tegen Omroep West. In de directe omgeving liggen er geen woningen.  'Het ziet er niet naar uit dat er gevaar is voor omwonenden, maar ploegen van de brandweer rijden op dit moment rond om te controleren of er naast rook ook gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen'.
UPDATE 01.16: De brandweer meldt dat de brand inmiddels onder controle is.
Rijkswaterstaat laat weten dat de A12 in de richting van Den Haag spoedig zal vrijkomen. Richting Utrecht blijft deze nog afgesloten.  
UPDATE 02.57: Nablussen gaat nog even duren meldt brandweer Hollands-Midden. Rijkswaterstaat meldt dat de A12 tussen GOuda en Reeuwijk gedeeltelijk is vrij gegeven. Omrijden is niet meer nodig.