West Wekker: Tientallen auto's in beslag genomen en advocaat vraagt vrijspraak voor huisarts

West Wekker
West Wekker
DEN HAAG - Goedemorgen, klaar voor een nieuwe dag? We praten je even bij over de afgelopen nacht met de West Wekker van donderdag.
1.

Bij een grootschalige verkeerscontrole heeft de politie woensdag op de Amphoraweg in Leiden tientallen auto's in beslag genomen. Dat laat de politie weten via sociale media. Ook is er ruim 40.000 duizend euro geïnd door de Belastingdienst. In totaal zijn er 31 voertuigen inbeslaggenomen, 21 daarvan zijn afgevoerd.
2. Advocaat vraagt vrijspraak voor huisarts die patiënten zou hebben misbruikt
De Haagse huisarts D. J., die twee patiënten zou hebben misbruikt, moet worden vrijgesproken. Dat betoogde zijn advocaat, Carolien Noorduyn, woensdag voor de Haagse rechtbank. Volgens de verdediging zijn de verklaringen van de slachtoffers volstrekt onbetrouwbaar en zijn de vermeende slachtoffers uit op geld. Vier huisartsen die de afgelopen maanden als getuigen zijn gehoord, hebben volgens de verdediging gelogen over het alibi van de verdachte.
3. Kritiek op 5 miljoen euro voor ‘transparantere’ provincie Zuid-Holland
Gedeputeerde Rogier van der Sande (VVD) van Zuid-Holland moet duidelijker uitleggen waarom 5 miljoen euro nodig is om de provincie 'transparanter' te maken. Dat oordeelde de Provinciale Statencommissie woensdagavond. De provinciebestuurder verdedigt daar zijn voorstel voor een beter controleerbare overheid.
4. Onduidelijkheid over privacygevoeligheid gegevens gekraakte kluis Warmond
Uit onderzoek zou blijken dat er geen privacygevoelige gegevens meer ligt in de gekraakte kluis in het voormalige gemeentehuis van Warmond. Dit laat de gemeente Teylingen woensdagmiddag weten in een persbericht. Maar burgemeester Carla Breuer spreekt dit nog dezelfde avond tegen in een telefonisch interview met Omroep West.
5. 225 eenzame ouderen gezocht om samen record te verbreken
Met meer dan 225 eters, aan een tafel van meer dan 94 meter lang, genieten van een heerlijke Mexicaanse maaltijd. In het kader van de Week tegen Eenzaamheid' zoekt WZH Waterhof uit Den Haag ouderen om op vrijdag 23 september aan te sluiten en daarmee samen het bestaande record van de organisatie te verbreken.
Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. Jet is deze week in Zoetermeer. Als extra handicap moet er een zelfgebakken appeltaart mee op de barre tocht, want dat heeft Jet belooft aan René en Griet, die het eindpunt van de lijn zijn. Verder ontmoet Jet een Legofan en wordt zij bij een overtocht over een sloot door de halve buurt geholpen.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.