Kledingbank Alphen in nood

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kledingbank van Alphen slaat groot alarm. Het is volgens oprichtster Gerda Scheffers niet langer mogelijk om in de kelderbox van haar flat de kledingbank te runnen. De ruimte heeft grote beperkingen en gebreken, maar geld om te verhuizen is er niet.
Alphenaren met zeer lage inkomens kunnen voor gratis kleding terecht bij de kledingbank. De toekomst van het initiatief is nu erg onzeker. De kelderbox van Gerda is eigenlijk helemaal niet geschikt als uitgifte- en opslagpunt van de kleding. Het is er veel te klein en ook erg vochtig. Dat laatste zorgt voor schimmel in de gedoneerde kleding.
De gemeente Alphen aan den Rijn heeft toegezegd mee willen te zoeken naar een vervangende ruimte. Helaas is het tot op heden niet gelukt een passend alternatief te vinden. 'Dat kan nog heel lang gaan duren', vreest Gerda. Ze hoopt daarom dat ondernemers willen meedenken en misschien bereid zijn om bijvoorbeeld gratis een deel van hun loods beschikbaar te stellen.

'Opgeven geen optie'

Tot er een oplossing is blijft de kledingbank in de kelderbox. Gerda zegt dat opgeven geen optie is, omdat de behoefte aan gratis kleding te groot is.