Advocaat: Politie voorbarig met conclusie zelfmoordpoging tankstation A12

DEN HAAG - Het is nog te vroeg om te zeggen dat de man die dit weekend langs de A12 op een tankstation inreed zelfmoord wilde plegen. Dat zegt advocaat Eric van Kregten op Radio West.
Volgens de politie wilde een 33-jarige man uit Almere met zijn actie bij het tankstation bij Gouda
. De man reed met hoge snelheid tegen een pompeiland aan waardoor het direct vlamvatte. Het tankstation brandde volledig af. De Almeerder raakte lichtgewond.
Volgens zijn advocaat moet er eerst door de politie grondig onderzoek worden gedaan. 'Er moet worden onderzocht of dat wel zo is en of er geen technische mankementen zijn aan de auto. Het is prematuur om te zeggen dat het om een zelfmoordpoging gaat. Ik heb geen aanwijzigingen om te zeggen dat het opzettelijk gebeurd is of niet.'

Schadeclaim

Voor de schadeclaim is het van groot belang te achterhalen of de bestuurder wel of niet opzettelijk tegen het tankstation aangereden is. ‘In het algemeen is het zo dat degene die de schade veroorzaakt ook degene is die de schade moet vergoeden’, aldus aansprakelijkheidsrechtexpert René Willemsen. Willemsen verwacht dat de verzekeringsmaatschappij van de pomphouder de claim in eerste instantie gaat betalen, om daarna het geld te verhalen op de automobilist. Dit kan nog lastig worden. Helemaal als de rechter bepaalt dat er geen sprake is van opzet.