Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag toneel van 'US Election Night' tijdens Amerikaanse verkiezingen

© Omroep West
DEN HAAG - Nieuwspoort in Den Haag is 8 november het toneel van een uniek nieuw evenement: 'US Election Night'. Op die avond wordt namelijk vanaf het Haagse perscentrum live verslag gedaan van de Amerikaanse verkiezingen. Dat onthult Amerikadeskundige Willem Post in het radioprogramma Studio Haagsche Bluf bij Radio West.
'Iedere vier jaar kijkt heel Nederland naar de televisie om te zien wie de (nieuwe) president van Amerika wordt. Ik ging altijd naar de Melkweg in Amsterdam, waar ze hier live verslag van doen. Ik dacht zelf al vier jaar geleden: Waarom heeft Den Haag niet zo’n evenement? Wij zijn dé politieke stad van Nederland. Zo is het balletje gaan rollen', legt Post uit.
De 'US Election Night' start rond 19.30 uur in het perscentrum aan de Lange Poten 10 in Den Haag. Onder anderen de Haagse cabaretier Sjaak Bral en Omroep West-presentator Frits Huffnagel zijn erbij. Het evenement duurt tot ongeveer vier uur in de ochtend. Daarna vindt in het Kurhaus op Scheveningen het grote Amerikaanse verkiezingsontbijt plaats.

'Wat ze in Amsterdam kunnen, kunnen wij in Den Haag minstens even goed'

'Een groepje Hagenaars en Hagenezen is al enkele weken bezig om dit evenement tot een succes te maken. Er zijn jazzbandjes, hapjes et cetera', legt Post uit. 'Iedereen is uitgenodigd om te komen die avond. En ik roep dan ook iedereen op om dan naar het perscentrum te komen. Want: wat ze in Amsterdam kunnen, kunnen wij minstens even goed in Den Haag.'