Israëlische premier Netanyahu bezoekt Den Haag; verschillende demonstraties aangekondigd

Premier Netanyahu
Premier Netanyahu © ANP
DEN HAAG - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is dinsdag en woensdag in Den Haag. Vanwege zijn bezoek zijn in de stad verschillende demonstraties aangekondigd.
Om 16.00 uur demonstreert de groep
vlakbij het Centraal Station. Zij vinden dat het bezoek het Nederlandse parlement 'besmeurt met het bloed dat kleeft aan de handen van de Israëlische premier'. De organisatie verwacht zo'n vijfhonderd man.
Tegelijkertijd zijn er ook demonstranten die de premier welkom heten. Zij hebben op Facebook het evenement 'Een warm welkom voor PM Netanyahu' aangekondigd. Waar deze demonstratie precies plaatsvindt, is niet bekend.

Fietsen met vlag

Ook is er een flashmob in de stad. Tegenstanders van Netanyahu fietsen met een Palestinavlag door de Den Haag onder de noemer 'Fiets Netanyahu eruit'.
Op de eerste dag van het programma van Netanyahu staat onder meer een werklunch met onder anderen premier Mark Rutte in het Catshuis op het programma. Later deze dag gaat Netanyahu op audiëntie bij koning Willem-Alexander.

Vredesproces

Woensdag spreekt hij onder anderen met leden van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Onder meer het vredesproces met de Palestijnen en de Israëlische nederzettingenpolitiek komen aan de orde.