Pro- en anti-demonstraties in Den Haag om komst Israëlische premier Netanyahu

DEN HAAG - In Den Haag zijn voor en tegenstanders van de Israëlische premier Netanyahu de straat opgegaan. De premier wordt dinsdag ontvangen door premier Rutte en koning Willem-Alexander.
Op het Plein hebben de tegenstanders van Netanyahu zich verzameld. De demonstranten zijn boos om de 'eervolle ontvangst' van de Israëlische premier. Volgens hen is Netanyahu een oorlogsmisdadiger en moet hij naar het Internationaal Strafhof.
De deelnemers aan de pro-Netanyahu-demonstratie vinden dat de media de problemen in Gaza uitvergroten en dat er daardoor een verkeerd beeld ontstaat. De voorstanders staan voor Paleis Noordeinde. De politie is massaal aanwezig op het Binnenhof.

Banden versterken
De Israëlische premier is in Nederland om de banden met het land te versterken. Netanyahu ontmoet op het Catshuis premier Rutte en minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Later op dinsdag verschijnt Netanyahu bij koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde. De Israëlische premier blijft tot en met woensdag in Nederland.