Zorgen over verdwijnen parkeerplekken op het Noordeinde

© Maarten Brakema
DEN HAAG - Het gebied rond het Noordeinde in Den Haag dreigt negentig parkeerplekken kwijt te raken. ‘Een ramp voor dit prachtige winkelgebied,’ aldus raadslid Arjen Dubbelaar van de Groep de Mos, die opheldering over de kwestie wil van het stadsbestuur.
Vlak voor de zomer werd bekend dat ABN AMRO het monumentale kantoor aan de Kneuterdijk in Den Haag gaat verruilen voor een kleiner kantoor. Het gebouw heeft een ondergrondse parkeergarage met ongeveer negentig parkeerplaatsen. Deze worden gebruikt door bezoekers van het winkelgebied Noordeinde.
Het pand mag worden omgevormd tot een hotel, de verkoop ervan is inmiddels gestart. De Groep de Mos vreest dat als dit inderdaad gebeurt, de parkeerplekken voor gasten worden gereserveerd en niet meer voor bezoekers aan de stad.

Auto moet welkom blijven

De Haagse gemeenteraad spreekt deze week over de voortgang van de herinrichting van het winkelgebied bij het Koninklijk Paleis. De Groep de Mos vindt dat hierbij toch al te veel parkeerplekken verdwijnen. ‘Wij willen de garantie van het stadsbestuur dat de bezoekers van het Noordeinde ook met de auto welkom blijven. Dat betekent voor ons dat parkeergarage Noordeinde absoluut open moet blijven,’ aldus raadslid Dubbelaar.