Studenten TU Delft krijgen nieuwe woningen pal naast universiteit

TU Delft
TU Delft
DEN HAAG - Het voormalige kantorencomplex van onderzoeksinstituut TNO in Delft gaat onderdak bieden aan studenten. In het 9500 vierkante meter grote gebouw pal naast de TU Delft worden 290 één- en tweepersoonswoningen gemaakt, dit meldt projectontwikkelaar Camelot Real Estate.
Delft is na Eindhoven, Arnhem, Enschede en Amsterdam de vijfde studentenstad waar een Camelot Campus komt. De woningen in Delft moeten voor de start van het volgende collegejaar worden opgeleverd.
Wat een kamer in Camelot Campus Delft gaat kosten is nog niet besloten, maar een volledig ingerichte 'betaalbare' kamer van maximaal 25 vierkante meter in Eindhoven kost 399 euro per maand. De duurste kamer daar is 900 euro per maand, maar daarvoor krijg je volgens een woordvoerder een loft, die twee keer zo groot is als de gewone kamers, compleet met dakterras.

Studentenkamer is goede inkomstenbron

Veel ontwikkelaars zien in studentenkamers een goede inkomstenbron nu de woningmarkt, met name voor starters, oververhit raakt. Camelot is ook op zoek naar leegstaande panden in andere steden.
Hoewel een loft van 900 euro voor veel studenten onbetaalbaar is, is er volgens de woordvoerder veel vraag naar. 'Er zijn Arabieren die dat met gemak het hele jaar vooruit betalen.' De duurdere studentenwoningen zijn volgens hem ook goed voor studenten met een kleinere portemonnee, omdat die de druk op de hele markt verlichten.