Ergernis om nieuwe speeltuinen in Leiderdorp

LEIDERDORP - Kinderen, ouders, opa's en oma's ergeren zich aan de nieuwe speeltuinen die nu her en der in Leiderdorp worden aangelegd. Oude, populaire speeltoestellen worden vervangen door nogal 'primitieve' speelplekken die kinderen massaal links laten liggen.
Het leek zo mooi: kinderen en ouders konden in Leiderdorp meepraten over het gemeentelijke speeltuinbeleid. Ook gingen de gemeente en ontwerpers praten met kinderen en daar kwamen mooie plannen uit voort. Maar nu het nieuwe speeltuinplan langzaam wordt uitgerold in het dorp, lijkt er weinig meer over van de oorspronkelijke plannen.
'Ik krijg er veel klachten over van ouders', zegt CDA raadslid Ria van Diepen. Ze heeft daarom raadsvragen gesteld over het speeltuinbeleid. 'Als dit de toekomst van de speeltuinen in Leiderdorp is, dan moet er echt wat gebeuren.'

Rioolbuizen

Volgens Van Diepen, die zelf oma is, zijn de speelplekken soms zelfs onveilig. 'Er zijn bijvoorbeeld boomstammen neergelegd waar flinke houtsplinters aan zitten.'
In de wijk Voorhof werd in de buurt van basisschool De Hasselbraam een populair speeltoestel met een glijbaan, klimrek en twee schommels weggehaald en vervangen door een paar rioolbuizen. 'Ik kan me niet voorstellen dat kinderen dat leuk vinden', aldus Van Diepen.