Suzuki Witte in Rijswijk failliet, bedrijf bestond sinds 1965

Het logo van Suzuki.
Het logo van Suzuki. © ANP
RIJSWIJK - Autobedrijf Witte in Rijswijk is failliet verklaard. Dat bevestigt advocaat Joachim van Vlijmen, die betrokken is bij de afwikkeling van het faillissement. Het bedrijf bestond sinds 1965. Bij autobedrijf Witte werkten 5 mensen.
Volgens de advocaat is het bedrijf, dat aan de Verrijn Stuartlaan in Rijswijk zit, inmiddels gesloten. De oorzaak van het faillissement wordt nog onderzocht. Het lijkt er nu op dat de economische crisis roet in het eten heeft gegooid. 'Daardoor daalden de verkopen van nieuwe auto's. Sinds een tijdje was het bedrijf ook geen dealer meer van Suzuki en werd er alleen nog onderhoud aan auto's verricht', aldus Van Vlijmen.
Er staan geen auto's van klanten meer bij het bedrijf. Wel liggen er nog een heleboel winterbanden. 'De eigenaren daarvan krijgen binnenkort allemaal een brief over hoe ze die kunnen komen ophalen', vertelt de advocaat. 'Daarover hoeven ze de curator dus niet te bellen.'

Ooit opgericht door een wagenmaker

Het bedrijf bestond sinds 1965. 'Op basis van wat wij nu weten, lijkt dit zeker wel een sneu verhaal', zegt Van Vlijmen tegen Omroep West. Het bedrijf begon volgens de eigen website ooit aan de Kerklaan, opgericht door wagenmaker Daan Witte. In het begin werder er scooters verkocht, na een paar jaar stapte het bedrijf over op auto's en werden wagens van Trabant en Simca aan de man gebracht. In de jaren '70 van de vorige eeuw werd het bedrijf dealer van Fiat, om in de jaren '80 over te stappen op Suzuki.
In 1995 werd besloten te verhuizen naar industrieterrein Plaspoelpolder, ook in Rijswijk. Het bedrijf werd onder meer bekend door haar reclame op Radio West, met het kenmerkerkende stemgeluid van Johnny Kraaijkamp junior. 'Die meneer Witte toch', schalde het vaak door de ether.

Doorstart wordt onderzocht

Volgens advocaat Van Hest wordt er nog onderzocht of er een doorstart mogelijk is voor het autobedrijf. 'Geïnteresseerden voor een overname kunnen zich melden bij de curator.' Het is niet bekend wanneer er meer duidelijk wordt over de toekomst van het bedrijf. De eigenaar van autobedrijf Witte was woensdag niet voor commentaar bereikbaar.