Een creatieve coming out op je 60ste... Het kan!

© Redactie Debby en haar Mannen
DEN HAAG - Hij noemt het zijn creatieve coming out en gunt 'm andere mensen ook. Cees van der Meer (69) uit Den Haag sloot zich twee jaar geleden aan bij Seniorentheater Hekgolf. En hij raadt iedereen aan het toneel op te gaan. Bij Debby en haar Mannen vertelde hij over zijn liefde voor theater.
'Nog maar 3 jaar geleden heb ik mijn acteertalent ontdekt bij regisseur Elles Pleijter die een seniorentheaterproject organiseerde in de wijk Laak. Ik durfde eigenlijk niet goed, want had nooit iets in het theater ondernomen. En verder ben ik iemand die soms wat onzeker en daarom liever bescheiden op de achtergrond aanwezig is. Opvallen is niks voor mij. Althans dat dacht ik. Tot ik het theater ontdekte', zegt Cees tegen Debby en Ed.
De keuze op toneel te gaan geeft hem heel veel plezier. Hij repeteert twee keer per week en speelt met veel buurtgenoten uit Laakkwartier verschillende voorstellingen in Den Haag. Binnenkort speelt Theatergroep Hekgolf een nieuwe voorstelling over de geschiedenis van onze Hofstad genaamd: ‘s-Gravenhage.
Ben jij misschien ook een onontdekt talent en ben je boven de zestig? Het gezelschap zoekt altijd nieuwe buurtgenoten die de buhne op willen. Ook als je geen talent hebt, maar gewoon plezier wilt hebben met mensen uit jouw wijk? Alle 60-plussers welkom. Regisseur Elles schrijft voor iedereen een eigen rol. 'Er is voor iedereen wel een rol', aldus Elles.