Sieraden van 89-jarige Haagse vrouw gestolen tijdens babbeltruc

DEN HAAG - Door middel van een babbeltruc weten twee vrouwen binnen te komen bij een 89-jarige mevrouw. Als ze zijn vertrokken, ontdekt ze dat er behoorlijk wat sieraden zijn verdwenen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13  september. Meer zaken zijn
te vinden.
De vrouw zit op vrijdag 19 augustus rond 13.00 uur op tram 12 te wachten bij de halte op de hoek van de Beeklaan en de Weimarstraat in Den Haag. Er komt een meisje van een jaar of 17 bij haar zitten en de twee raken in gesprek. Het meisje zegt dat ze mevrouw ergens van kent en dat is de aanleiding om elkaar te vertellen waar ze wonen, omdat ze misschien wel bij elkaar in de buurt wonen. Het is een leuk en vrolijk gesprek en na een tijdje vertrekt het meisje weer.
De oudere dame gaat met de tram naar huis aan de Copernicuslaan en rond 17.00 uur wordt er aangebeld. Ze doet open en tot haar verassing staat daar hetzelfde meisje van de tramhalte. Ze is met een vrouw waarvan ze zegt dat het haar tante is en ze hebben iets voor haar meegebracht. Ze lopen direct door naar binnen, ondanks dat de dame aangeeft dat ze dat niet wil.

Sieraden weg

Na een tijdje vertrekken de vrouwen dan toch en de 89-jarige vrouw gaat verder met koken. Daarvoor heeft ze haar drie ringen even af gedaan en plotseling ziet ze dat die weg zijn. Ze gaat meteen bij haar andere sieraden kijken en ook die blijken te zijn verdwenen.
Het zou goed kunnen dat de twee vrouwen de voordeur open hebben laten staan en dat er op die manier een derde persoon naar binnen is gegaan om de sieraden te stelen. Het slachtoffer is continu in de buurt van de twee andere geweest.

Signalementen

De jongste vrouw is ongeveer 17 jaar oud en zo’n 1.50 meter lang. Ze is slank, heeft kort donker haar en ze droeg die dag een legging met een wiebertjes motief. De andere vrouw is ouder, ongeveer 30 jaar. Ze is ongeveer 1.70 meter, grof gebouwd en sprak met een buitenlands accent.
Er zijn een aantal foto’s van sieraden die zijn gestolen. Mogelijk heeft u die na 19 augustus nog ergens gezien of zijn ze u te koop aangeboden. In dat geval hoort de politie dat graag. Meld u ook als u denkt te weten wie de vrouwen zijn of als u ze in de omgeving van de tramhalte aan de Beeklaan of de Copernicuslaan heeft gezien.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem