Compositietekening van jonge overvaller Brandtstraat Den Haag

DEN HAAG - Er is een compositietekening gemaakt van één van de jongens die een woningoverval pleegde aan de Brandtstraat in Den Haag. Samen met twee leeftijdsgenoten van 15 of 16 jaar overviel de jongen een 51-jarige bewoonster.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 september. Meer zaken zijn
te vinden.
Het slachtoffer is op maandag 15 augustus thuis. Rond 13.15 uur wordt er aangebeld bij het portiek. Er staat een jongen voor de deur die vraagt of zijn moeder misschien bij mevrouw is. De vrouw heeft geen argwaan en wil de jongen graag helpen, dus ze doet de voordeur open. Maar het wordt de vrouw niet duidelijk wat hij nu precies komt doen.
Plotseling komen er nog twee jongens aanrennen en ze duwen de vrouw naar binnen, waardoor ze op de grond valt. Eén van de jongens heeft een wapen bij zich en de drie proberen de vrouw te overmeesteren. Maar ze zet het op een gillen en begint om hulp te roepen. Mevrouw probeert te vluchten maar wordt dan meerdere keren geslagen. Uiteindelijk vertrekken de overvallers, zonder buit. Ze rennen richting de Scheepersstraat en slaan dan linksaf die straat in.

Signalementen

Dader 1, de jongen op de compositietekening, is 15 à 16 jaar oud en heeft een donkere huidskleur. Hij is ongeveer 1,60 tot 1,65 meter lang, heeft halflang kroeshaar en hij droeg die maandag 15 augustus een zwarte jas met een capuchon, een zwarte broek en gympen.
De tweede is ook een jongen van ongeveer 15 à 16 jaar oud. Hij heeft ook een donkere huidskleur. Hij is wat langer, zo'n 1,70 à 1,75 meter en hij droeg een zwarte broek, een zwarte jas en gympen. Van de derde verdachte is alleen bekend dat hij zwarte kleding droeg.

Meer kenmerken

Een getuige die de jongens zag wegrennen, heeft ook nog wat kenmerken gezien. Hij sprak over drie jongens in donkere kleding met alle drie een capuchon op. Eén van hen had een zwarte nylon jas aan met twee dunne horizontale strepen op zowel de voor- als achterzijde van de jas. Eén van de jongens droeg rode schoenen.
De politie is op zoek naar mensen die de jongen van de tekening herkennen of getuigen die de overvallers hebben gezien in de Brandtstraat of omgeving op maandag 15 augustus tussen 13.00 en 13.30 uur. Mogelijk hebben ze voor de overval al in de buurt rondgehangen of heeft u ze gezien op hun vlucht.

Herkent u de jongen op de tekening of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem