Flex-stagiaires zijn de oplossing voor toekomst van jongeren

De winnaars van de DDD-Awards
De winnaars van de DDD-Awards © René Zoetemelk
DEN HAAG - Flexibele stagiaires zijn de oplossing voor één van onze maatschappelijke problemen. Het idee van de Flex stagiaire werd donderdag bekroond met de uitreiking van de DDD-Awards (Dromen, Denken, Doen) tijdens het Ondernemersplein in Den Haag.
Volgens de jury van de prijs zijn Flex stagiaires dé oplossing voor een betere toekomst voor jongeren. Met dit plan wordt een stagiaire aan meerdere ondernemers gekoppeld die samen één stageplek aanbieden. Volgens de bedenkers kunnen vooral startups in hun eentje geen stagepek organiseren, maar door kleine bedrijven en stagiaires aan elkaar te koppelen worden twee problemen opgelost. Bovendien doet de stagaire op meerdere plekken ervaring op.
De DDD-Awards werden in het leven geroepen om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen in Den Haag. Voorbeelden van problemen zijn: Wat doe je aan de angst voor een aanslag, hoe wordt het fietspad van de Grote Marktstraat veiliger en hoe krijgen jongeren op de arbeidsmarkt een betere toekomst?

10.000 euro

Bewoners van de stad konden in februari hun problemen insturen, waarop Haagse ondernemers vervolgens konden reageren met een oplossingsgericht plan. Met de 10.000 euro die Flex Stagiair met de winst ontvangt kunnen de bedenkers starten met het uitvoeren van het plan.