Groen licht voor renovatie dierenasiel ’t Julialaantje

© Kelvin Groeneveld
RIJSWIJK - Groot feest bij dierenasiel ’t Julialaantje in Rijswijk. De honden- en kattenopvang heeft een bouwvergunning gekregen van de gemeente. Het ‘vervallen’ gebouw kan nu eindelijk worden klaargemaakt voor de toekomst. Begin november zal de renovatie starten.
De opvang wil er vooral voor zorgen dat dieren er diervriendelijker opgevangen kunnen worden vertelt Ruud Dekker, woordvoerder van ’t Julialaantje. ‘Het gevoel van een gevangenis met veel traliewerk moet er vanaf. Door het moderner te maken willen wij het diervriendelijker en hygiënischer maken’, zegt Dekker.
De dierenverzorgers zijn erg blij dat het complex nu eindelijk opgeknapt gaat worden. ‘We lopen tegen veel dingen aan die niet handig zijn en eigenlijk ook niet meer kunnen. Er zijn wetten over de opvang van dieren en daar voldoen wij nu niet aan. De opknapbeurt is dus meer dan welkom’, vertelt Thea van Zwieten, dierenverzorgster bij ’t Julialaantje.

Geld ingezameld

Afgelopen maanden is het asiel druk bezig geweest met het inzamelen van geld om de renovatie mogelijk te maken. ‘Het opknappen kost ruim 1,3 miljoen euro. Een groot deel, één miljoen euro, hebben we via fondsen en een hele zuinige penningmeester weten te verzamelen. Maar vooral die laatste 3,5 ton komt uit donaties. Daar zijn wij erg blij mee want anders hadden wij de deuren moeten sluiten’, zegt Dekker blij.