Museum Voorlinden in Wassenaar geopend voor publiek

WASSENAAR - Het nieuwe Museum Voorlinden in Wassenaar is vanaf zondag open voor het publiek. De eerste bezoekers meldden zich 's ochtends bij het museum voor moderne en hedendaagse kunst.
Museum Voorlinden bevindt zich op een eeuwenoud landgoed van 40 hectare met waterpartijen, bossen, weilanden en duinen en werd zaterdag officieel
. Het particuliere museum is een initiatief van verzamelaar en zakenman Joop van Caldenborgh. Hij heeft voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam Wim Pijbes weten te strikken om er de leiding te nemen.
In het witte gebouw, dat door daglicht wordt verlicht, zijn zo'n twintig zalen te vinden: een auditorium, bibliotheek, prentenkabinet, educatieve ruimte, restauratieatelier en een museumwinkel. Naast wisselende exposities, te beginnen met Ellsworth Kelly en de collectiepresentatie Full Moon, is er ook permanent werk te zien. Zo is er een echt zwembad te vinden van de Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich (1973), waarbij het lijkt of er museumbezoekers in zitten.