T-Rex Trix zorgt voor topdrukte; Naturalis helemaal uitverkocht

© Omroep West
LEIDEN - LEIDEN - T-Rex Trix in het Leidse museum Naturalis is een enorme publiekstrekker. Het museum was het afgelopen weekend op beide dagen helemaal uitverkocht. Zo'n 4000 bezoekers kwamen op het skelet van het dier af. De expositie is alleen met een reservering te bezoeken. Per uur worden maar 360 bezoekers toegelaten.
Volgens een woordvoerder van Naturalis stonden de eerste bezoekers al voor de opening van het museum te dringen om naar binnen te mogen. Daar waren ook mensen bij die geen kaartje hadden. Het skelet is bijzonder, omdat het een van de meest complete skeletten is van een tyrannosaurus rex ter wereld is. De botten zijn zo'n 66 miljoen jaar oud. De tentoonstelling met het skelet van T-Rex Trix is te zien in het historische Pesthuis, waar tot voor kort de ingang en kassa's van Naturalis in te vinden waren.
De rest van het museum is sinds eind vorige maand gesloten vanwege een grote verbouwing. Pas in 2018 gaat het vernieuwde Naturalis weer open voor bezoekers. Het museum verwacht dat 300.000 mensen naar Trix komen kijken de komende maanden. Het skelet staat er tijdelijk; in juni 2017 gaat het op wereldtoernee.