Open Monumentendag; Den Haag, Leiden en Delft waren het populairst

REGIO - Den Haag, Leiden, Delft en Katwijk waren het afgelopen weekend de populairste plaatsen in de regio tijdens de Open Monumentendag. Voor de dertigste keer werd het evenement gehouden. In Den Haag was het met 30.000 bezoekers het drukst, maar de meest geliefde bestemmingen lagen in Leiden en Delft.
De grootste trekpleisters in de regio waren de Pieterskerk in Leiden en de Nieuwe Kerk in Delft. Die waren goed voor respectievelijk 5500 en 5100 bezoekers. Ook populair waren het voormalige hoofdkantoor van de Gist-Brocades in Delft, het gebouw van de Raad van State en het Binnenhof in Den Haag. In Gouda was het met 2000 bezoekers het drukst in het Oude Stadhuys en de Sint-Jan.
Het waren niet alleen de voor de hand liggende monumenten die bezocht konden worden. Zo konden de Goudse bezoekers ook een bezoek brengen aan de voormalig koudasfaltcentrale uit de jaren twintig. Het thema van dit jaar was 'iconen en symbolen'. De aandacht ging uit naar de iconische waarde en symbolische betekenis van monumenten. Landelijk bezochten rond de 1 miljoen mensen de Open Monumentendag.