Tropenrooster op Segbroek College Den Haag

Een schoolklas (archieffoto)
Een schoolklas (archieffoto)
DEN HAAG - In verband met het uitzonderlijk warme weer is op het Segbroek College in Den Haag maandag en dinsdag een tropenrooster ingesteld. De lestijden zijn aangepast en er wordt gewerkt met een 45-minutenrooster.
'Doordat de twee schoolgebouwen de hele dag in de zon liggen, loopt de temperatuur in de lokalen zo op dat er van een goed leerklimaat geen sprake meer is', zo verklaart de rector het rooster op
. Van de Onderwijsinspectie mogen scholen zelf bepalen of ze wegens het tropische weer verkorte lessen geven, zolang ze zich maar aan het aantal voorgeschreven lesuren in het schooljaar houden.
Ook aan het begin van het schooljaar in augustus gold op een aantal scholen in de regio het tropenrooster. Zo was er bijvoorbeeld op het Sint Maartenscollege in Voorburg na het zesde uur geen lestijd meer. Maar de warmte leidde er toen ook toe dat de rector een brief aan de ouders heeft geschreven over de kleding van hun kinderen. 'Geen beachwear', schreef het hoofd van de school. Te korte broeken, te korte naveltruitjes en diepe decolletés waren uit den boze.