Doodrijder A2 moet 3 jaar de cel in voor drama waarbij man uit Boskoop omkomt

BOSKOOP - Neil van der L. moet drie jaar de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A2 bij Maarssen eind december vorig jaar. Ook krijgt hij een rijontzegging van vier jaar. Bij dat ongeluk kwam Ricardo van Jaarsveld uit Boskoop om het leven. Volgens de rechter zat de 46-jarige man in een psychose. Volgens haar was er geen opzet in het spel en dus geen sprake van doodslag of een poging tot doodslag. Wel is er sprake van dood door schuld.
De straf is flink lager dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Twee weken geleden eiste het OM acht jaar cel en een rijontzegging van tien jaar. Het Om overweegt in hoger beroep te gaan. De uitspraak zorgt voor woede bij de nabestaanden, twittert verslaggever Mark van der Wel.


'Het is een zware tegenvaller', zei de vader van Van Jaarsveld na de uitspraak. 'Dit is wel erg weinig. Als je meer dan tweehonderd kilometer per uur met zoveel troep in je lichaam rijdt, weet je dat het fout gaat.'
Van der L. reed vlak voor het ongeluk nog 237 kilometer per uur. Hij botste op de auto van de familie Van Jaarsveld uit Boskoop. Ricardo overleefde de klap niet. Van Jaarsveld was met zijn gezin op weg naar Safaripark Beekse Bergen. In de auto zaten zijn kinderen Raven en Noah van 11 en Yael van 9. Ook zijn vriendin Jennifer en zijn ex-vrouw Diane en haar man waren mee. Alle inzittenden raakten zwaargewond.

Psychose

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat Van der L. onder invloed van drugs was en in een psychose zat toen hij over de A2 reed. 'Ik reed als een bezetene', zei de Amsterdammer in de rechtbank.