West Wekker: Westland doet onderzoek naar raadsgriffier en Zegerplas kampt met blauwalg

© Nick Blakenburg
DEN HAAG - Goedemorgen! De gemeente Westland doet onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik van raadsgriffier Broekema en blauwalg in de Zegerplas in Alphen aan den Rijn.
1.

Hoffman Bedrijfsrecherche stelt in opdracht van burgemeester Sjaak van der Tak een onderzoek in naar raadsgriffier Nico Broekema. Dat meldt mediapartner WOS. Er wordt onderzoek gedaan naar intimidatie, bedreiging, machtsmisbruik en het doen van privé-uitgaven op kosten van de gemeente. Broekema is geschorst.
2. 18-jarige Tom de Kleer geïnstalleerd als raadslid gemeente Nieuwkoop
De 18-jarige Tom de Kleer is geïnstalleerd als raadslid voor de VVD in de Nieuwkoopse gemeenteraad. De tiener deed al aan de verkiezingen in 2014 mee, maar mag vanaf donderdag officieel plaatsnemen in de raad.
3. Pokémon GO: Gekte op Kijkduin kost gemeente duizenden euro's per maand
De gemeente Den Haag is per maand duizenden euro's kwijt vanwege alle overlast rond Pokémon op Kijkduin. Van kritiek dat de gemeente dit over haarzelf heeft afgeroepen, door het plaatsen van een Pokémonpaal, lijkt het stadsbestuur zich niks aan te trekken. 'Het college herkent zich niet in het beeld mede de veroorzaker van de overlast te zijn', schrijft burgemeester Van Aartsen.
4. Waarschuwing voor blauwalg in Zegerplas in Alphen aan den Rijn
In delen van de Zegerplas in Alphen aan den Rijn is blauwalg geconstateerd. De algen kunnen maag- en darmklachten en huidirritatie veroorzaken.
Weer
Het is vrijdag een stuk minder heet dan de afgelopen dagen: 22 graden. Er is meer bewolking en er kunnen flinke buien voorkomen. In het weekend komt er nog een enkele bui voor en komt de temperatuur ook dan rond de 22 graden uit.
Vanavond op TV West
In de allereerste aflevering van een gloednieuw seizoen Trots! zet Michael samen met presentator Johan Overdevest zijn vriendin Marja in het zonnetje. Zij is 50 kilo afgevallen en lijdt aan de reumatische aandoening fibromyalgie. Hilma en Annebel zijn trots op Danny die een stripboek heeft gemaakt en Mariëtte is trots op de gierzwaluw.

Trots! is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website. Ben je zelf trots op iets of iemand? Aanmelden kan via trots@omroepwest.nl.