Twee mannen aangehouden na auto-inbraken in Leiden

© Archief
LEIDEN - De politie heeft twee mannen uit Leiden aangehouden op verdenking van inbraak in een auto aan de Rijndijk in Leiden. Een man van 25 werd zondag aangehouden, kort na de melding van een auto-inbraak. De andere verdachte, een man van 24, werd maandag opgepakt. Bij de politie zijn vijf auto-inbraken in Leiden gemeld.
Even na half zes ’s ochtends zag iemand dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een auto aan de Rijndijk. Een van de mannen scheen met een zaklamp in de auto. Het tweetal vertrok volgens de melder op een scooter.
Bij een flat aan de Robijnstraat, niet ver van de Rijndijk, zagen agenten de verdachten. Bij het zien van de politie sloeg een van de twee verdachten op de vlucht. De ander, een 25-jarige man, werd ingerekend. De vluchtende verdachte is maandag alsnog gearresteerd.

Gestolen spullen

Agenten hebben de scooter van het tweetal in beslag genomen, evenals een tas. Die zat vol met spullen die de verdachten waarschijnlijk hebben gestolen. De politie onderzoekt of de mannen verantwoordelijk zijn voor de vijf inbraken in auto’s die inmiddels bij de politie zijn gemeld. Drie daarvan waren aan de Rijndijk. De andere waren op de De Sitterlaan en op de Magda de Haasstraat in Leiden.