Ketting gestolen bij straatroof François Valentijnstraat Den Haag

DEN HAAG - Op het moment dat een 74-jarige vrouw haar flat in wil gaan, wordt ze beroofd van haar ketting door een man die haar al eerder was opgevallen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 september. Meer zaken zijn
te vinden.
De vrouw woont aan de François Valentijnstraat in Den Haag. Op vrijdag 19 augustus om 10.40 uur loopt ze vanaf de glasbak naar huis als een man haar voorbij komt fietsen. Bij haar flat ziet ze hem weer, maar nu zonder fiets en hij is aan het bellen.
De vrouw wil het portiek binnen gaan, maar dan pakt de man haar ineens vast. Ze begint te gillen en tijdens de worsteling die ontstaat trekt hij de ketting van haar nek. Vervolgens gaat hij er vandoor, de Jan Pieterszoon Coenstraat in en vervolgens naar de Van der Boschstraat. Een aantal getuigen gaan nog achter hem aan, maar de dief weet te ontkomen.

Signalement

De man is licht getint en tussen de 30 en 50 jaar oud. Hij is 1.60 tot 1.75 meter lang , heeft een normaal postuur en kort haar. Hij droeg die dag donkere kleding en reed op een oude fiets, mogelijk een opoefiets. Een getuige denkt de man vaker gezien te hebben rondom station Hollands Spoor en het Centraal station.
De politie komt graag in contact met iedereen die iets heeft gezien van de beroving of die denkt te weten wie de man is. Met name één specifieke getuige wil de recherche spreken: een man die meteen na de beroving op de fiets achter de straatrover aan ging.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem