Nieuws

Jetta Klijnsma gaat niet in de Tweede Kamer zitten

Jetta Klijnsma. Archieffoto
Jetta Klijnsma onthult nieuwe bankjes Elandplein Den Haag
DEN HAAG - Staatssecretaris Jetta Klijnsma wil na de verkiezingen van volgend jaar niet als Tweede Kamerlid aan de slag, maar wel als bewindspersoon. Dat bevestigt haar woordvoerder aan Omroep West. 'Na al die jaren op het Binnenhof wil ze niet meer als Kamerlid terugkeren', zegt hij. Klijnsma was ook jarenlang wethouder in de gemeente Den Haag, namens haar partij PvdA.
'Ze is uiteraard wel beschikbaar om haar diensten te verlenen aan de partij waar ze trouw aan is, en ook wil blijven', zegt de woordvoerder. 'Maar dat kan op allerlei manieren. Daar staat ze ook voor open, want ze voelt zich verknocht aan de partij.' Klijnsma is in het huidige kabinet staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Of een terugkeer in de Haagse gemeentepolitiek er in zit, wilde hij niet zeggen. 'Je kunt aan allerlei dingen denken, maar zij heeft niet één speciale optie eruit gelicht. Ze heeft geen voorkeur en sluit geen enkele optie uit.' Klijnsma heeft ook geen haast: 'Er is nog genoeg tijd om na te denken over wat hierna.'

Van Nieuwenhoven

Eerder maakte bijvoorbeeld Jeltje van Nieuwenhoven de overstap naar de lokale Haagse politiek, na jarenlang voor de PvdA actief te zijn geweest in de Tweede Kamer.
Klijnsma is niet de enige Andere PvdA-prominenten lieten onlangs ook weten niets te zien in een plek op de lijst voor de Tweede Kamer, zoals de ministers Bert Koenders, Ronald Plasterk en Jet Bussemaker.