Regio geniet van warmste septemberdag ooit

REGIO - ‘Het enige dat ze niet van ons kunnen afpakken’, zegt een watersportliefhebber in Alphen aan den Rijn over het prachtige weer. Bij de Zegerplas genieten zwemmers, wakeboarders en zonaanbidders massaal van de warmste dag in september ooit gemeten. 'Met deze hete dagen dan moet je gewoon niet veel doen’, aldus een dame in een strandstoel. ‘Dan moet je gewoon genieten.’
In Leiden is het dinsdagmiddag op het terras 32 graden. ‘Voor in de stad net iets te warm’, vindt een horecaondernemer. ‘Maar alles beter dan regen in september.’ Het is op het Rapenburg, en vooral aan de Nieuwe Rijn, weer topdrukte bij de restaurants. Het is een groot contrast met de maand juni, toen door de regen de terrassen nog leeg waren.
In de kassen van het Westland is het zelfs nog warmer. Daar zijn dinsdag planten ingepakt bij een temperatuur van ruim 34 graden. In korte broek en met het shirt uit, staan de mannen de planten uit de grond te halen. Alleen de nevel van de waterinstallatie geeft nog enige verkoeling.