Bijna weekend… 7 uittips & vrijkaarten voor Europa Culinair!

REGIO - Een gezond Food festival in Delft, appels en peren plukken in Lisserbroek en het Haags Prinsjesfestival… Komend weekend valt er weer zoveel te beleven in onze mooie regio. Omroep West selecteert 7 uittips om er samen op uit te gaan. En we verloten gratis toegangskaarten voor Europa Culinair. Als dit geen lekker weekend wordt!
Vlietdagen - 17 en 18 september  

Te land én te water vermaak je je dit weekend tijdens de gezellige
in Leidschendam-Voorburg. Er staat van alles op het afwisselende programma… Van modeshows, oldtimers, een brocante en bohemian markt tot historische schepen, een braderie en live muziek. Neem de kids mee want zij vermaken zich op zeker met kinderspelen, aquaballen en een botenparade met kinderhelden als Bob de Bouwer en Bert & Ernie.  

Prinsjesfestival - t/m 20 september

Een PrinsjesHatwalk, Prinsjesmarkt, hoedententoonstelling, Prinsjeswandeling en Prinsjescabaret. Met het Prinsjesfestival kom je helemaal in de stemming van de derde dinsdag van september. Voel je ‘de koning te rijk’ en beleef tot en met dinsdag allerlei Prinselijke activiteiten.

Appels en peren plukken - Lisserbroek

Trek je kaplaarzen aan, pak een grote tas, trommel een club gezellige mensen op en oogsten maar! Zaterdag 17 september start het zelfplukseizoen bij Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Heerlijk je eigen appels en peren plukken en na afloop de speeltuin in, een speurtocht doen, ponyrijden of meedoen aan een creaworkshop. T/m 30 oktober kun je elke zaterdag, zondag, woensdag- en vrijdagmiddag op boomgaardavontuur.

Food festival Delft - 18 september

Wat kun je doen om gezond(er) te eten? Je ontdekt het zondag op het Food festival in Delft. Een dagje eten, proeven en smullen voor het hele gezin… Beleef het festival in de Delftse Doelentuin met een foodmarket, proeverijen en heerlijke tips voor een gezonde levensstijl.

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn - 21 september

De Jaarmarkt op woensdag 21 september in Alphen aan den Rijn is meer dan een mega grote markt. Naast de honderden kramen is er van 16 t/m 21 september volop vertier tijdens de kermis. Met veel kinderattracties én de Tsunami waarin je de Jaarmarkt met losse beentjes compleet op z’n kop ziet. Hotseeee!

Westland Korenfestival - 17 september

Grote koren, kleine koren, mannenkoren, dameskoren en een kinderkoor… Maar liefst 16 koren klinken zaterdag vanaf 13.00 uur tijdens het Westland Korenfestival in het centrum van Naaldwijk. Zélf een moppie meezingen? Dan moet je om 17.00 uur absoluut bij de grande finale zijn waar je samen met alle koren je stem luidkeels kunt laten horen.

7. WINACTIE * Europa Culinair – Plein Den Haag

Speciaal voor alle lekkerbekken trakteren we deze week op vrijkaarten voor Europa Culinair... Lekker eten en drinken, maar dan net even anders. Proef de echte goulash uit Hongarije, elandvlees uit Scandinavië of zonnige tapas uit Espana olé. In ruim 20 landenpaviljoens maak je van 23 t/m 25 september kennis met de kok en de delicatessen en dranken van het land. * Mail naar projecten@omroepwest.nl waarom jij toe bent aan een lekker hapje en maak kans op gratis toegangskaarten voor zaterdag 24 september!
Alvast een mooi weekend!