Onderzoek naar vrachtverkeer in de Randstad

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Rijkswaterstaat houdt op dinsdag 27 september en donderdag 29 september een groot onderzoek naar vrachtverkeer in de Randstad. Het onderzoek moet inzicht geven in het weggebruik van transportbedrijven en de ontwikkelingen en trends in de transportwereld.
Op 45 locaties in de Randstad staan camera's die op 27 en 29 september de kentekens registreren van vrachtwagens. De geregistreerde kentekenhouders/transportbedrijven krijgen in de week daarna een brief met een vragenlijst.
In de enquête staan vragen over bijvoorbeeld het gebruik van cruise control en navigatiesystemen, maar Rijkswaterstaat wil ook weten hoe vrachtvervoerders omgaan met files en wat ze vinden van de informatieborden boven de weg en de truckparkings.

Resultaten in mei verwacht

De camera's voor de kentekenregistratie zijn dinsdag al geplaatst. Ze staan onder meer op de A12 bij Zevenhuizen, de A4 bij Roelofarendsveen, de A44 bij Sassenheim en de A20 bij Nieuwerkerk.
De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting in mei 2017 bekend. Rijkswaterstaat bespreekt de resultaten met de verschillende brancheorganisaties zoals TLN en EVO.