‘Wil verdriet verwerken’, familie Van Jaarsveld dringt niet aan op beroep in zaak doodrijder A2

© archief
BOSKOOP - De familie van Ricardo van Jaarsveld uit Boskoop, de man die eind december omkwam bij het auto-ongeluk op de A2 dat werd veroorzaakt door Neil van der L., gaat bij het Openbaar Ministerie niet aandringen op een hoger beroep in die zaak. Dat heeft Louis van Jaarsveld, de vader van het slachtoffer, laten weten aan het AD. Hij wil zijn verdriet verwerken.
Van Jaarsveld ging op 30 december 2015 met zijn vriendin Jennifer, zijn ex-vrouw Diane en haar partner en de drie kinderen van Ricardo en Diane een dagje naar de Beekse Bergen. Op de A2 werd hun auto geraakt door die van Van der L., die op het moment van de aanrijding met een snelheid van
over de weg raasde. Van der L. voegde met hoge snelheid in, omdat hij zag dat de vluchtstrook eindigde.
Van der L. kreeg maandag drie jaar celstraf opgelegd. Als hij vrijkomt, mag hij vier jaar geen auto besturen. Tegen Van der L. was acht jaar cel geëist. Volgens de rechter had de 46-jarige man op het moment van het ongeluk een psychose. Volgens de rechter is er daardoor geen opzet in het spel en dus geen sprake van doodslag of poging tot doodslag.

Kinderen gehandicapt

Van Jaarsveld noemt de drie jaar celstraf in de krant 'erg weinig', gezien de schade die Van der L heeft aangericht. Niet alleen verloor hij zijn zoon, twee kinderen zijn door het ongeluk blijvend gehandicapt.