Patiëntjes Sophia Kinderziekenhuis bedanken ADO-supporters voor knuffels

DEN HAAG - De patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis die zondag in de Rotterdamse Kuip knuffels kregen van ADO-supporters, willen de weldoeners bedanken voor dit onvergetelijke moment. In de 12de minuut van de wedstrijd ADO - Feyenoord werden de zieke kinderen verrast met een regen van pluche beesten. ADO-supporters gooiden honderden knuffels naar het vak waar de kinderen de wedstrijd volgden.
'Het was fantastisch. Duizenden knuffels op ons hoofd. Het is met geen pen te beschrijven', zegt Annelies Blom evenementencoördinator van het Sophia Kinderziekenhuis.
'Ik heb drie dagen met kippevel rondgelopen', zegt ook Jacco van Leeuwen van de ADO-supportersvereniging. 'Iemand zag op een Feyenoordsite dat er patiëntjes in het uitvak zouden zitten en plaatste een tweet met de vraag of iedereen knuffels wilde meenemen. Zo'n idee omarm je.'

Mooi gebaar

Het hospitaal wil de ADO-supporters bedanken voor dit mooie gebaar. Blom begrijpt goed dat de ADO-supporters deze kinderen een warm hart toedragen. Er liggen ook veel Haagse kinderen in het Rotterdamse kinderziekenhuis, aldus Blom.
Toch is het uiteindelijk niet gelukt de initiatiefnemers van de actie persoonlijk te bedanken. Zij willen niet in de publiciteit komen. 'Het gaat om de kinderen en alle lof is voor de ADO-supporters', zegt één van de bedenkers.