Brandweer in Zoetermeer wast gratis je auto met de brandspuit

Een eerdere wasactie van de brandweer op Scheveningen
Een eerdere wasactie van de brandweer op Scheveningen
ZOETERMEER - Je auto laten wassen met een brandweerslang: in Zoetermeer kan het de komende weken. En het is ook nog eens helemaal gratis. Bij kazerne Oosterheem vragen de brandweermannen en vrouwen met deze ludieke actie aandacht voor hun pensioenacties.
De brandweermannen en -vrouwen gaan de komende vier zaterdagen auto's wassen tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Iedereen die zijn wagen een keer onder handen wil laten nemen met een brandweerslang is welkom.
Met de actie hoopt de brandweer aandacht te vestigen op de lopende pensioenacties. De pensioenleeftijd wordt verder verhoogd en daar zijn de brandweerlui het niet mee eens, omdat ze fysiek en mentaal zwaar werk doen.

Wassen en drogen

De auto's worden niet alleen natgespoten, de brandweerlieden leveren ook shampoo aan en na afloop wordt je wagen zelfs keurig schoongeblazen met grote ventilatoren van de brandweer.
Mensen die het gratis autowassen wel zien zitten, moeten wel met één ding rekening houden: mocht er brand zijn, dan wordt de gratis autowasservice tijdelijk even onderbroken.