Instellingen

Ook noordelijke boulevard Scheveningen op de schop

Het Kurhaus op Scheveningen. Archieffoto
Het Kurhaus op Scheveningen. Archieffoto
DEN HAAG - Na de zuidelijke boulevard krijgt nu ook de noordelijke boulevard op Scheveningen een opknapbeurt. Het stuk tussen Vitalizee en het Zwarte Pad wordt op een aantal plekken breder en er komt meer ruimte tussen de strandpaviljoens, waardoor er meer zicht op zee ontstaat vanaf de boulevard. Het Kurhaus moet de blikvanger van de noordelijke boulevard worden.
Het college van burgemeester en wethouders heeft het concept-plan woensdag vrijgegeven voor inspraak. Een werkgroep met ondernemers en bewoners heeft meegewerkt aan het ontwerp.
De noordelijke boulevard krijgt dezelfde gebogen lijnvoering en kleurstelling als de eerder vernieuwde zuidelijke Morales boulevard. Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis: 'De lelijke tegels en hekken verdwijnen, er komt typische kustbeplanting en nieuwe, stijlvolle verlichting die past bij de mooiste, oudste en grootste badplaats van Nederland.'

Kurhaus

Bij het Kurhaus worden de bogen onderbroken, om dit 'icoon van Scheveningen beter tot zijn recht te laten komen.' Een riante trappartij naar het strand precies voor het Kurhaus en bijzondere accenten in bestrating en verlichting herstellen de historische voorname plek van het Kurhaus aan de boulevard.
De komenden weken kunnen belangstellenden het concept-plan bekijken en commentaar geven. Wethouder Revis wil met deze inbreng het concept uitwerken tot een definitief plan.

Eind 2017

De gemeenteraad hoopt nog voor het eind van het jaar een besluit te nemen. De werkzaamheden staan voor eind 2017 gepland. De opknapbeurt van de noordelijke boulevard maakt deel uit van het plan 'De Kust Gezond'. Voor de eerste fase van dit totaalplan is 25 miljoen euro gereserveerd.