Extra raadsvergadering rondom lekken 'geheime stukken' gemeente Westland

Burgemeester Van der Tak (Links) en Nico Broekema (Rechts)
Burgemeester Van der Tak (Links) en Nico Broekema (Rechts) © Fred van der Ende
WESTLAND - De gemeenteraad van Westland komt vrijdagmiddag bijeen voor een extra vergadering naar aanleiding van het lekken van 'geheime stukken' over de schorsing van de raadsgriffier van de gemeente. Op de website van politieke partij Westland Verstandig staan verschillende documenten die, volgens de gemeente, niet in de openbaarheid hadden mogen verschijnen. Daarom dreigt de raad nu met aangifte tegen de partij.
In de stukken wordt gerefereerd aan de aanklachten tegen raadsgriffier Nico Broekema. Hij zou worden aangeklaagd voor intimidatie, bedreiging, machtsmisbruik en het doen van privé-uitgaven op kosten van de gemeente.
Ook zou Broekema van plan zijn geweest om geheime stukken openbaar te maken. Burgemeester van der Tak heeft een onderzoek naar Broekema ingesteld en hem vorige week vrijdag geschorst.

Advocaat eist einde aan onderzoek naar griffier

In de vertrouwelijke stukken die op de website van Westland Verstandig zijn verschenen doet de advocaat van Broekema uitspraken over de aanklacht tegen zijn cliënt. Hij eist dat het feitenonderzoek wordt gestaakt. Broekema zelf, eist zijn baan terug.