Politie zoekt getuigen van schieten op Vaillantplein Den Haag

DEN HAAG - De politie is dringend op zoek naar getuigen van een schietincident op het Vaillantplein in Den Haag. Daarbij is elf keer in de lucht geschoten.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 20  september. Meer zaken zijn
te vinden.
Op zaterdagavond 10 september rond 23.45 uur schrikken omwonenden van de Vaillantlaan en het Vaillantplein van meerdere schoten. Het is die avond door het warme weer nog druk op straat en er ontstaat verwarring, want er lijkt niemand te zijn geraakt. De politie wordt gebeld en begint een onderzoek.
Tijdens dat onderzoek worden elf hulzen gevonden. Getuigen vertellen dat er in de lucht is geschoten door een man, die daarna samen met twee andere mannen weg is gelopen richting de Houtzagerssingel. Er is ook iets geroepen in het Turks.

Getuigen

De politie onderzoekt wie er heeft geschoten en waarom. In het wilde weg schieten in een drukke woonwijk is gevaarlijk voor bewoners en voorbijgangers. Was u die zaterdagavond in de buurt van de Vaillantlaan en het Vaillantplein, en heeft u iets gezien dat hiermee te maken kan hebben? Meld u dan bij de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem