Advocaat nabestaanden Mitch Henriquez: 'Wij voelen ons gesteund door de rapporten'

Mitch Henriquez werd aangehouden bij Night of the Park
Mitch Henriquez werd aangehouden bij Night of the Park
DEN HAAG - 'Wij voelen ons gesteund door de rapporten.' Dat zegt advocaat van de stiefkinderen van Mitch Henriquez, Gerald Roethof, tegen de NOS. Zijn uitspraken zijn naar aanleiding van twee rapporten van twee politiewetenschappers.
Bij de arrestatie van Henriquez heeft de politie
, meldde RTL Nieuws zaterdag. 'Waar het met name over gaat, is dat er disproportioneel geweld is gebruikt. Er is niet corrigerend opgetreden en het was onnodig. Er is vanaf het begin geen overleg gevoerd: wat gaan we met deze meneer doen, maar, zoals ik het zie, ze zijn eropaf gegaan met ongepast geweld', vertelt Roethof.
Henriquez overleed vorig jaar kort na zijn aanhouding op het festival Night at the Park in Haagse Zuiderpark. Agenten wilden de 42-jarige Arubaan oppakken omdat hij zich provocerend gedroeg en riep dat hij een wapen had. Volgens de rapporten werd Henriquez bij zijn aanhouding door de vijf agenten buitensporig hard aangepakt.

Vervolging agenten

Maandag wordt bekend of het Openbaar Ministerie de agenten gaat vervolgen. Roethof: 'Ik vind het heel moeilijk om mijn verwachtingen uit te spreken. We hebben een vrij unieke zaak: er waren veel getuigen en camerabeelden. De getuigen en de camera hebben in mijn ogen heel goed geregistreerd wat er is gebeurd. Namelijk: onnodig geweld en te veel geweld. En nu zijn er nog twee deskundigen die hun bevindingen rapporteren. Alles is negatief tegen de agenten. Dan kan je moeilijk voorstellen dat er een beslissing zal komen die positief is voor de agenten.