Politie Den Haag over zaak-Henriquez: 'Deze zaak kent alleen maar verliezers'

Paul van Musscher politiechef Eenheid Den Haag
Paul van Musscher politiechef Eenheid Den Haag
DEN HAAG - 'Deze zaak kent alleen maar verliezers', zegt politiechef Paul van Musscher van de Eenheid Den Haag. Hij reageert daarmee op de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om twee agenten te vervolgen voor de dood van Mitch Henriquez in Den Haag in 2015.
De zaak heeft niet alleen veel verdriet veroorzaakt bij de nabestaanden van Henriquez, maar heeft ook grote impact op het korps, zegt Van Musscher in een videoboodschap op de website van de politie.
Volgens Van Musscher raakt de zaak Henriquez aan 'de complexiteit van het vak' omdat de politie het geweldsmonopolie heeft en er van agenten verwacht wordt dat ze ingrijpen als dat nodig is.
Tekst gaat verder onder de video

Twee van de vijf

Het OM besloot maandag dat twee van de vijf politieagenten die betrokken waren bij de arrestatie van Henriquez op muziekfestival Night at the Park vervolgd worden.
Naast het strafrechtelijk onderzoek loopt er ook nog een intern onderzoek naar alle vijf de agenten. Experts van buiten bepalen, volgens de politie, daarin 'op welke manier de betrokken politiemensen hun vak hebben uitgevoerd tijdens de aanhouding'.

Agenten buiten functie gedurende onderzoek

De politie verwacht dat dat onderzoek dit najaar klaar zal zijn. Tot die tijd blijven alle vijf agenten buiten functie, staat te lezen op de site van de politie.