Advocaat: 'Tijgertje' krijgt welpje

© ANP
DEN HAAG - Tatjana Liefhebber (29), beter bekend als Tijgertje uit de realityserie Oh, Oh Tirol, heeft een baby gekregen. Dat zei haar advocate maandagmiddag voor de Haagse rechtbank, waar de voormalige realityster terecht moest staan voor winkeldiefstal. Op 28 april van dit jaar stal de Haagse een joggingvest uit een filiaal van de HEMA in Den Haag, zo luidt de beschuldiging.
Volgens haar advocate kon Tatjana door haar moederschap maandag zelf niet naar de zitting komen. 'Cliënte heeft geen oppas kunnen vinden voor haar jonge baby.' De advocate vroeg om uitstel van de zaak. Tatjana zou volgens de advocate pas enkele dagen geleden via de media hebben vernomen dat zij voor de rechtbank moest verschijnen, en toen pas haar advocaat hebben benaderd. Daarom kon de raadsvrouw haar verdediging niet voorbereiden. 'De camerabeelden van de diefstal zou ik ook graag zien.'
Het is niet de eerste keer dat Tatjana met justitie in aanraking komt. In 2011 werd ze veroordeeld tot 60 uur werkstraf en 96 dagen celstraf voor een reeks winkeldiefstallen en grove beledigingen tegen politieagenten. Daarbij werden onder andere alcohol, snacks, snoep en drie T-shirts gestolen. Twee van de diefstallen, één in Naaldwijk en één in Delft,  beging ze samen met haar moeder. Verder reed ze toen rond zonder rijbewijs.

Uitstel

Tegen de zin van de officier van justitie ('In juni wist mevrouw al van de zaak') wees de rechter het uitstelverzoek van de advocate toe. 'Want zo kan de verdediging niet behoorlijk worden gevoerd', concludeerde de politierechter.
Het is nog niet bekend wanneer de zaak zal worden voortgezet.